Ook jullie hond op je bruiloft? Yes pawlease!

Altijd al gewild dat jouw hond op je bruiloft een bepaalde rol speelt? We feel you! Er zijn verschillende manieren om huisdieren, specifiek honden, bij jullie bruiloft te betrekken. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een formelere rol – als ringdrager, bloemenhond of Paw of Honour – of gewoon als eregast.

Het uitnodigen van je hond maakt de bruiloft zeker veel gedenkwaardiger, maar ze vereisen ook een speciale behandeling. Je wilt natuurlijk niet dat er onverwachte dingen gebeuren zoals honden die tijdens de ceremonie erdoorheen blaffen.

Hoe zorg je er nou voor dat je voor de grote dag bent voorbereid? Hierbij 8 tips hoe je jou hond op je bruiloft kalm en goed verzorgd kunt houden, zodat jullie, als bruidspaar, optimaal kunnen genieten.

 

 1. Is je hond geschikt?

Niet alle honden zijn geschikt om te betrekken bij de bruiloft en het is belangrijk om het karakter en gedrag van uw huisdier te beoordelen. Van te voren is het daarom goed om een aantal dingen af te vragen: Is hij vriendelijk of agressief? Maakt hij veel herrie? Steelt hij eten? Volgens dierenexpert … moet uw huisdier op zijn minst zich goed gedragen en de basiscommando’s “zit” en “blijf” kennen.

Je wilt namelijk dat de hond een leuke toevoeging is aan de dag, geen afleiding. Bedenk daarom voordat u beslist welke rol de hond krijgt of de hond geschikt is voor rol en kalm genoeg is  Sommige pups zijn kalm genoeg om bijvoorbeeld ringdrager of bloemenmeisje te zijn.

2. Overweeg je eigen persoonlijkheid

Een ontspannen houding is cruciaal. Bent u iemand die zich snel zorgen maakt als het over uw hond gaat? Bedenk dan of u het fijn vind om de hond te betrekken bij uw huwelijk. Betrek uw hond niet bij uw bruiloft als het u onnodige stress gaat bezorgen.

3. Wat wordt de rol van de hond op je bruiloft?

Zoals al eerder gezegt is het goed om na te denken welke rol het beste bij het karakter past van uw hond. Ook is het goed om na te gaan of  het geschikt voor het soort ceremonie dat u heeft. Een dier past bij een bepaald soort aangelegenheid, misschien wel bij een boerderij of een privélandgoed, maar misschien niet bij een chique hotel.

 4. Check de regels van de bruiloft locatie.

Niet alle locaties zijn huisdiervriendelijk, dus vraag de manager ter plaatse of uw hond welkom is. Uit ervaring blijkt dat een buitenopstelling vaak de beste keuze is.

 5. Style your furry friend

Hoe wilt u uw huisdier stylen? Pak u alles uit de kast en breng uw het dier van te voren naar een de trimsalon of is een mooie halsband met een strik voldoende? Hoe u uw hond ook wilt stylen, zorg ervoor dat hij zich op zijn gemak voelt in zijn kleding. Als het wat ontwennig is voor uw huisdier zorg ervoor dat u een paar keer van tevoren uw hond laat wennen aan de nieuwe versiering. Over het algemeen is het het beste om versieringen minimaal en gemakkelijk te houden voor het huisdier om te dragen.

Tip! Liever geen strikjes en andere pakjes voor jullie hond? Een bord met een satijnen koord eraan werkt ook goed. Super leuk met quotes: “my pawrents are getting married today”, “Happily fur-ever after” of “Here comes my ring security.” 

 

Hond loopt naar het altaar

6. Anticipeer op mogelijke gevaren

Gevaren zitten in een klein hoekje wordt gezegd. De gevaren hoeven niet te ontstaan maar toch goed om van te voren erbij stil gestaan te hebben. Het is namelijk goed om te bedenken of uw trouwkleding of de inrichting van de locatie mogelijke gifstoffen of pesticiden bevatten. Sommige bloemen en planten kunnen namelijk giftig zijn voor dieren. En houd honden op een veilige plek tijdens de receptie, zodat gasten ze niet voeren. Bepaalde bruiloftsproducten, waaronder chocolade, alcohol en vlees met botten, kunnen gevaarlijk zijn.

7. Oefen tijdens de generale repetitie

Als u de mogelijkheid hebt is het een goed idee om uw huisdier vóór de trouwdag kennis te laten maken met de trouwlocatie. Hierbij kan die alvast de nieuwe ruimtes verkennen en wellicht al zijn rol oefenen als hij aan de ceremonie zal deelnemen.

8. Be flexible & have fun!

Wees voorbereid om om te gaan met de veranderingen op de trouwdag. Je hebt misschien een bepaalde visie over hoe de rol van je huisdier eruit zal zien, maar vergeet niet dat kleine honden een eigen wil hebben. Zorg ervoor dat je een back-up plan hebt voor het geval er iets misgaat. Omarm de kleine eigenaardigheden die zich kunnen voordoen, de kans is groot dat het hoe dan ook tot een day to remember zal leiden! Dus geniet vooral van de dag!

 

Wil je ook dat jullie trouwdag zonder gedoe is en toch je hond op je bruiloft? Boek nu een chaperone die jullie viervoeter begeleidt zodat jullie zorgeloos kunnen genieten van jullie trouwdag.